Nieuw zwembad in Deurne

PGP beschouwt een zwembad in Deurne als een essentiële voorziening die de ontwikkeling van jong en oud ten goede komt. Helaas is de Wiemel verouderd en moet deze vervangen worden. Het zal echter enige tijd duren voordat deze vervanging er komt, gezien de hoge kosten die hiermee gepaard gaan.

Er is tot nu toe onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het nieuwe zwembad op de huidige locatie van de Wiemel te realiseren. Helaas blijkt nu, en we delen deze mening met het college, dat nieuwbouw op de locatie van de Wiemel niet mogelijk is. Dit komt doordat we gedurende enige tijd geen zwembad zouden hebben vanwege de noodzakelijke sloop van de Wiemel voordat er een nieuw gebouw kan worden opgetrokken. Er is ook gekeken naar de optie om de Wiemel te renoveren, maar de kosten hiervoor zijn te hoog en bovendien zou dit geen oplossing bieden voor de energiezuinigheidseisen op de lange termijn, omdat het huidige gebouw dan in stand blijft.

Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie voor een nieuw zwembad in Deurne. Dit zal ervoor zorgen dat de gemeenschap altijd toegang blijft houden tot een zwembad en dat zwemverenigingen en hun leden kunnen blijven zwemmen.

1 gedachte over “Nieuw zwembad in Deurne”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven