Annemieke quaadgras

Beste Allemaal,

Enige decennia geleden zag ik het levenslicht in Eindhoven.

Na een aantal omzwervingen en via het dorp van mijn jeugd “Doorn” ben ik uiteindelijk geland in “Ons Dorp”, Deurne.

Toen, alweer bijna één vijfde eeuw geleden, vanwege treinstation en beschikbare woonruimte.

Dat telt nu nog steeds, naast natuurlijk het prachtige Natuurgebied De Peel en het dorpse karakter van en de vriendelijke mensen in Deurne.

In 1978 begon ik in mijn eerste baan als Oefentherapeute Cesar. Een prachtig vak met veel mogelijkheden. Ik was ambitieus, bevlogen en begaan met mijn medemensen. Werd al snel stagebegeleider en waarnemend hoofd van de fysiotherapie afdeling. Diverse bestuurskundige taken heb ik door de jaren heen verricht binnen beroepsgroep en opleidingsinstituut.

Tussen 1982 en 1996 kreeg ik vijf kinderen, een soort onbezoldigde baan. Deels werkte ik ook nog wel “buitenshuis”, voor de nodige emancipatie. Alhoewel ik meer voorstander ben van “emenscipatie”.

Mijn levenservaring deed ik op vanuit veel verschillende maatschappelijke posities, met meer of met minder financiële middelen. Betaalde arbeid in dienstverband en als zelfstandige, mantelzorg, vrijwilligerswerk, en vooral alle ballen in de lucht proberen te houden… Arbeidsethos? Ja, met zoveel mogelijk balans tussen opvoedingsaandacht en betaalde werkzaamheden.

Latente politieke aspiraties, heb ik in 2011 omgezet naar een lidmaatschap van GroenLinks.

Sinds 2014 ben ik actief betrokken bij fractiewerkzaamheden. Sinds maart 2022 mag ik als raadslid de idealen van fractie PGP Deurne, over het voetlicht brengen.

Natuurminner en hoedster voor basisbehoeften schone lucht, zuiver water en een vitale bodem. En op de bres willen staan voor kwetsbaren in onze samenleving van jong tot oud, vanuit een warm hart en vanuit het idee dat vele handen licht werk maken. Speciaal gaat mijn aandacht hierbij uit naar taal als hét middel om bruggen te bouwen. De bibliotheek, binnenkort in het Huis van de Samenleving wil ik daarom graag breed steunen.

Veel Deurnenaren, met fantastische positieve inzet, ruimen  maandelijks zwerfafval op. Samen met de werkgroep zwerfvuil opruimers, gefaciliteerd door mensen van de Gemeentewerf, organiseer ik de acties al drie jaar. In brede zin werken we zo gezamenlijk aan…

“Gewoon, Deurne Schoon”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven