Eefje Nooijen

Wie ben je, en waar kennen we je van?

Ik ben 43 jaar geleden geboren aan de Lage Kerk en opgegroeid in de Heiakker. In mijn jeugd heb ik veel muziek gemaakt, oa als saxofonist bij Harmonie Excelsior en de Klutsers in de Zeilberg.
Na het Peellandcollege heb ik in Nijmegen de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en een management opleiding gedaan. Aansluitend heb ik ruim 20 jaar in de (forensische) psychiatrie gewerkt.
In Nijmegen heb ik mijn man Robbie leren kennen en zijn ons kinderen Abe, Frieda en Stiene geboren. Sinds 2019 wonen we weer in Deurne, de Walsberg en werk ik in het Elkerliek Ziekenhuis als manager op de afdeling Centrum voor Geboorte en Gezin.

Waarom doe je met ons mee?
De linkse samenwerking in Deurne straalt optimisme en positiviteit uit. Iedereen werkt er enthousiast aan om Deurne socialer en groener te maken. Ik voel me betrokken bij deze samenleving, vind de democratie waardevol en wil daarin een actieve bijdrage aan leveren. Daarnaast laat ik mijn kinderen graag zien dat je ook als vrouw en moeder je idealen duidelijk en hardop mag laten horen.

Wat wil je bereiken?
Door mijn ervaring in de psychiatrie weet ik dat het niet iedereen lukt om zonder hulp mee te doen in de samenleving. Ik pleit voor begrip en tolerantie voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Achter iedere eerste indruk zit een verhaal en niets is vaak wat het lijkt. We zijn verantwoordelijk voor elkaar. Bij tegenwind moeten we op elkaar kunnen rekenen. Ik wil bereiken dat iedereen zonodig het passende steuntje in de rug krijgt en volwaardig kan meedoen.
Daarnaast wens ik Deurne eigenzinnigheid en diversiteit toe.
Mensen die “anders” zijn voegen vaak iets waardevols toe en brengen meer kleur in het leven van ons allemaal.
Het zou prachtig zijn als deze mensen ook  op de voorgrond treden en met hun kwaliteiten de reuring en dynamiek in Deurne aanvullen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven