Wouter Sengers

Mijn naam is Wouter Sengers. Geboren en opgegroeid aan de Lijsterweg in de Walsberg. Op dit moment woon ik aan de Kloosterstraat in de St. Jozef. Gedurende en na mijn studie Elektrotechniek aan de Universiteit van Eindhoven ben ik gaan werken in de industrie. Allereerst in hernieuwbare energie, daarna in de papier industrie en momenteel als Lead Engineer bij VitalFluid op de High Tech Campus.

In mijn vrije tijd ben ik, naast politiek actief bij PGP, alweer ruim 25 jaar met veel plezier trombonist bij verschillende bandjes, groepen en harmonie/fanfares waaronder de Koninklijke Harmonie Deurne en Hosbengels.

Waarom doe je met ons mee?

Al vanaf vrij jonge leeftijd kwam ik via mijn vader in contact met de politiek en het openbaar bestuur, waarbij de linkse gedachtengang en principes met de pap lepel zijn ingegeven. Begin 2000 vormde zich een jongerenraad in Deurne, waar ik toen ben aangesloten en voor het eerst daadwerkelijk mocht proeven aan de politieke dynamiek en dat beviel. 

Na mijn studie en vele gesprekken, betogen en argumentaties met mijn vader, kwam ik tot de conclusie die draad weer op te pakken. 

Met de overtuiging dat integer openbaar bestuur waarbij het links sociaal gedachtengoed erg belangrijk is voor mens, natuur en werk en waarbij besluitvorming niet populistisch op korte termijn, maar gegrond op de overtuiging dat de zorgplicht vooral lange termijn visie nodig heeft, heb ik bij PGP een groep gevonden waar ik het beste bij pas.

Wat wil je bereiken?

Allereerst is de huidige samenwerking Progressief Akkoord, GroenLinks, Partij van de Arbeid de juiste weg voorwaarts en zet ik me in om deze samenwerking nog verder vorm te geven.

Daarnaast houd ik me in de politiek vooral bezig met de omgeving, dus bijvoorbeeld de transitie buitengebied, regionale energie strategie, stikstofproblematiek en woningbouw. Zoals je ziet zijn dit vaak wat meer technische onderwerpen. Hier zitten grote uitdagingen tussen die we als samenleving in Deurne moeten gaan oplossen en waar ik mijn steentje aan wil bijdragen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is ook de hoorcommissie, waar zienswijze nader toegelicht kunnen worden en waar we als commissieleden vragen ter verduidelijking kunnen stellen zodat we met alle feiten uiteindelijk de juiste besluiten voor Deurne kunnen maken. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven